Vauvan kapalointi

Vauvan kapalointi Syli-harsovilttiin

Vauvan kapalointi, mitä se on? Miten kapaloida esimerkiksi Unan Syli-harsovilttiin?

Oletko koskaan kokeillut kapalointia? Olen joskus nähnyt vanhan valokuvan, sellaisen sairaalan vastasyntyneiden osastolla otetun, jossa vastasyntyneet vauvat oli kääritty tiukkoihin lakanakapaloihin ja nostettu vauvansängyn päätyyn pystyyn. Pienokaiset oli kapaloitu, syötetty ja nostettu pystyasentoon röyhtäisemään.

Nykysairaaloissa kapalointia ei juuri taideta tehdä. Mahdollisimman runsaan ihokontaktin mahdollistamiseksi vauvan suositellaan oleilevan osastolla pääasiassa vaatteitta, äidin tai isän ihoa vasten. Tämä onkin ihanaa, suloista ja hoitaa ehdottomasti molempia; sekä sylittäjää, että syliteltävää. Ajattelepa vauvan lämpöistä, silkinpehmeää ihoa omaasi vasten. Tummanpuhuvia silmiä, jotka aukeilevat hämmästellen, suoraan sinun sydämeesi katsellen, kuin kaiken tietäen. Ai hetkiä! Nauti niistä! Ota pieni paitasi alle, pidä häntä ihollasi. Paljon.

Vauvan kapalointi Syli-harsovilttiin

Vaikka syli ja ihokontakti on aina paras vauvalle, on kapalointikin oiva tapa rauhoittaa ja luoda turvaa. Jo synnytyssairaalassa tai potilashotellissa vauva on mukava kiepauttaa kapaloon niinä hetkinä, kun pientä ei voi pitää ihoa vasten. Unavaatteen Syli-harsoviltti soveltuu kapalointiin mainiosti sekä kokonsa, että materiaalinsa puolesta. Vauvan lämpö ei saa kohota kapalossa liikaa. Syli-harsoviltin materiaali on sopivan ohut ja ihanan pehmeä vauvan herkkää ihoa vasten.

Vauvan kapalointi Syli-harsovilttiin

Kapalointi jäljittelee kohdunomaista tilaa. Vauva on saanut kehittyä äidin sydämen alla, kohtulihasten turvallisessa puristuksessa. Syntymänsä jälkeen hän saattaa säikäytellä itseään käsiensä liikkeillä tai säpsähtelyillään. Kapalointi rauhoittaa levotonta tai aktiivista vauvaa. Kapalointia voi käyttää rauhoittumiskeinona noin neljän kuukauden ikään saakka, mutta vanhempikin lapsi saattaa nauttia peittoon käärimisestä. Kuuntele vauvan viestejä.

Kapalointi vaiheittain

Oheisessa kuvasarjassa näet yhden tavan kapaloida vauva.

Vauvan kapalointi

Taita Syli-harsoviltin yksi kulma alas. Aseta vauva hartialinjastaan taitoksen päälle. 

Vauvan kapalointi

Aseta vauvan oikea käsi rinnan päälle ja kun olet taittanut oikean puoleisen kapalon nurkan vauvan rinnan yli, aseta toinen käsi rinnan päälle. Jatka kapalointia kuvasarjan mukaan. Jätä vauvan jaloille liikkumatilaa. Kapalo saa olla napakka, muttei tiukka. Katso, ettei selän alle jää solmuja, jotka voivat painaa vauvaa.

Vauvan kapalointi
Vauvan kapalointi
Vauvan kapalointi
Vauvan kapalointi
Vauvan kapalointi
Vauvan kapalointi
Vauvan kapalointi
Vauvan kapalointi

Täältä löydät kaikki Syli-harsoviltit.

Vieraskynässä Kaisa, jonka kädenjälkeä ovat myös kapaloinnin vaihekuvat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s