Juhlaa pukkaa

Vieraskynässä Kaisa

Elämä ei ole pelkkää juhlaa, mutta välillä onneksi sitäkin! Mitkä asiat ovat sinulle sellaisia, mitkä erottavat juhlan arjesta?

Toisille juhla tulee siitä, kun saa loihtia tarjoilupöytään toinen toistaan upeampia kakkuja ja kattauksia. Joku valmistaa juhlaa siivoamalla talon lattiasta kattoon, vaihtamalla verhot, silittämällä pöytäliinat. Jonkun juhlatunnelma valmistuu kukka-asetelmia sommitellen ja kotia juhla-asuun pukien. 

​Toisinaan kuulee myös paheksuntaa kaikenlaista juhlatouhotusta kohtaan. Jotkut ajattelevat, että itse juhla-aiheeseen keskittyminen riittää, kaikki ulkoinen järjestely on turhanpäiväistä. Onko se sitä? 

Ajattelen itsekin, että kulloisenkin juhlan sanoma on ilman muuta juhlassa tärkeintä. Tutussa joululaulussa lauletaan: “…Nuo rikkaan täyttää aatokset, ja mielen köyhänkin: suun ruoka, juoma, meno muu. Laps´ hankeen hukkuu unhoittuu.”. On toki vaarana, että juhlan ulkoisista puitteista tulee niin tärkeitä, että itse juhlinnan aihe unohtuu. Juhlista uhkaa tulla tällöin spektaakkeleita, joista jää käsiin komeita tilannekuvia -ja tyhjä olo.

Toisaalta juhlavalmistelut ovat samalla laskeutumista juhlaan. Itse koen vaikkapa kodin siivoamisen tietynlaisena juhlan kunnioittamisena. On helpompi myös keskittyä juhlinnan aiheeseen, kun ajatukset eivät harhaile enää arkisiin askareisiin. Sanonnassa “siivoa kaappisi, jos aiot viettää joulusi siellä”, on myös vissi viisautensa. Juhlien valmistelut ovat usein hyvä syy tehdä joku tekemätön askare; siivota miljoonalaatikko tai naputella se viimeinen paikalleen laittamatta jäänyt lista paikalleen. Tolkku saisi kuitenkin säilyä juhlajärjestelyissäkin. On aivan varma, että kun juhla alkaa, vieraat ovat talossa ja kaikilla on mukava ja hyvä mieli, ei kukaan huomaa sitä laittamatta jäänyttä lattialistaa.

Me jokainen juhlimme omalla tavallamme, eikä väärää tapaa ole. Joku raivaa kenkä- ja romukasan keskelle käytävän juhlapöydän luo, toinen kiillottaa nekin pöytähopeat, mitkä eivät edes päädy käyttöön. Tärkeintä on kuitenkin tunnelma, lämpöinen yhdessäolo ja aidot kohtaamiset.

Pukeutuminen on yksi helppo keino erottaa juhla arjesta. Me Unavaatteella autamme sinua valitsemaan ihanat, kauniit asusteet juhlaan kuin juhlaan. Koko perheelle yhteensopivia asusteita löytyy muun muassa korkki- ja paperinahka-asusteissa. Tytöille ja äideille pinnejä, pompuloita ja rusettipantoja, isille ja pojille samoista materiaaleista rusetit kaulaan. Myös maailman suloisimmat sukat ja sukkahousut löydät Unavaatteelta. Ota yhteyttä tai tule käymään puodilla! Katsotaan yhdessä juhla-asusteet kuosiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s