Harsoillaan

Harson käyttäminen imetyksen suojana

Muistatko vielä sen ajan, kun messuiltiin ihan kasvotusten messukeskuksissa ja muissa vastaavissa? Ne olivat Unavaatteellekin mieluisia tapahtumia: oli mukava tavata teitä asiakkaita ja satunnaisia ohikulkijoita sekä vaihtaa ajatuksia ihan kasvotusten. Jokainen kohtaaminen oli tärkeä. Toivon mukaan näihin livetapahtumiin palataan mahdollisimman pian! Niitä odotellessa yksi muisto menneiltä messuilta: 

Ne olivat vuoden 2019 messut Tampereen messukeskuksessa, Pirkkahallissa. Istuin kahvilapisteessä pienen poikavauvani kanssa tauolla ja imetin häntä siinä samalla. Olin vetänyt vauvan päälle imetyssuojaksi Unavaatteen harson, jotta sekä pienokaisellani, että ympäristöllä säilyisi ruokarauha. Vanhempi rouvashenkilö pysähtyi kohdalleni ja alkoi ihastella: “Oi! Mistä noin kauniita harsoja saa?” Rouva oli jo hyvästi vauva-ajat ohittaneessa iässä, mutta hän kertoi käyttävänsä harsoja leivinliinoina. Kovasti hän ilahtui, kun kerroin, että noita ihanan sävyisiä harsoja saa messuilta, Unavaatteen kojulta.

Tarvikkeet vauvalle Unavaatteelta

Unavaatteen suosituimmat tuotteet ovat suloiset harsot. Eniten harsoja taitaa mennä vauvaperheisiin. Harsot ovat unelmanpehmeitä ja tuovat sävyillään kauneutta jopa vauvapulautuksiin. Omalla pienokaisellani oli hauska tapa nukkumaan mennessään. Hän nuhjasi harson kanssa unta hakien ja puri harsoa hampaattomilla ikenillään, kuin koiranpentu. Vauva-aika kiitää ohitse harmillisen nopeasti ja sitä myöten myös harsot jäävät tarpeettomiksi. Vai jäävätkö? 

Tarvikkeet vauvalle Unavaatteelta

Me Unavaatteella emme halua tuottaa maailmaan turhaa tavaraa ja siksi olemme ilolla pistäneet merkille, että harsoille löytyy paljon käyttötarkoituksia myös vauva-ajan jälkeen. Tehdäänkö pieni listaus, mihin kaikkeen harsoja voi käyttää.

Mihin harsoja voi käyttää?

 • Vauva-aikana harsoa voi käyttää esimerkiksi pulautuksien pyyhintään, imetyssuojana, kevyenä peittona ja vaipanvaihtoalustana
 • Vielä 70-80 -luvulla harsoja käytettiin vaippoina. Muistan, kuinka äiti kääri harsovaipan pienen vastasyntyneen rimpulajalkojen väliin. Vieläkö joku käyttää harsoja vaippana vastasyntyneellä?
 • Marjamehua tehdessään äiti käytti harsoa siivilänä, jonka läpi hän valutti mehun. Harso levitettiin ämpärin päälle ja mehu valutettiin harson läpi. Marjamäski jäi harsoon, mehu valui ämpäriin.
 • Sitten tuo alussa mainitsemani leivinliinana käyttö
 • Keramiikkaa tehdessä kostutettua harsoa voi käyttää pitämään keskeneräistä työtä kosteana. Kokeiltu ja hyväksi todettu.
 • Ompelutaitoinen taikoo harsoista mitä suloisimpia hellevaatteita tai vauvan leluja.
 • Unohtuiko hellehattu? Kääräise harso huiviksi päähän!
 • Migreenipotilasta on helpottanut silmien peitoksi taiteltu, kostutettu tai pakastimessa viilennetty harso.
 • Pakastimessa viilennetty harso on tuonut helpotusta myös helteestä kärsivien pikkuihmisten tukalaan oloon. Viilennä harsoa hetki pakastimessa ja laita kevyesti pikkuisen päälle. Oi onnen tunnetta! Tätä olisi voinut heinäkuun helteillä kokeilla itsellekin.
Tarvikkeet vauvalle Unavaatteelta
 • Harsosta saa kauniita kestorättejä keittiöön tai siivousvälineeksi.
 • Harso on kätevä pikkupyyhe perheen pienimpien rantapyyhkeeksi. Kevyt, kaunis ja kuivuu nopeasti.
 • Toimii myös verrattomasti majanrakennusvälineenä tai aurinkovarjona sopivasti ripustettuna. 

Mitä käyttöä sinä olet harsoille keksinyt? Oletko tilannut harsoja muuhunkin käyttöön, kuin vauvalle?

Klikkaa tästä verkkokauppaan tutustumaan Unan harsoihin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s